Theorie

Theorie

Iets wat je in de theorie niet beheerst, kun je in de praktijk ook niet toepassen.

Dus de regelgeving, vormt een belangrijk onderdeel van de rijopleiding.

Voordat je een tussentijdse toets of praktijkexamen kunt doen, moet je geslaagd zijn voor het theorie-examen. De theorie heeft tot doel verkeerskennis, gevaarherkenning en inzicht te ontwikkelen. Dit alles is nodig om inzicht te verkrijgen in eigen mogelijkheden en tekortkomingen, en die van andere weggebruikers waarmee jij straks te maken krijgt in het verkeer.

Het theorie examen bestaat uit twee delen.

1. Gevaarherkenning

Je krijgt 25 vragen over gevaarherkenning. Je hebt 8 seconden de tijd om een vraag te beantwoorden. Dit lijkt kort, maar straks op de weg moet je vaak nog sneller beslissen! Je moet van Gevaarherkenning 13 vragen of meer goed hebben.

2. Verkeersregels en verkeersinzicht

Je krijgt 30 vragen over Verkeersregels en 10 vragen over Verkeersinzicht. Je moet van Verkeersregels en Verkeersinzicht 35 vragen of meer goed hebben.

De uitslag

Na afloop van het examen krijg je meteen de uitslag op je scherm te zien.
Je kunt ook de fout beantwoorde vragen bekijken.

Je krijgt de uitslag ook binnen 24 uur per e-mail toegestuurd. Dit kan wel alleen als jij (of je rijschool) je emailadres hebt ingevuld bij de reservering. Als je bent geslaagd wordt dit geregistreerd in het systeem van het CBR.

De uitslag van het theorie-examen wordt elektronisch geregistreerd en is 18 maanden geldig. Wij raden aan zo snel mogelijk te starten met je theorieopleiding, omdat de kennis van de theorie, de basis is voor het snel en veilig leren autorijden. Je mag alleen theorie examen doen als je 16 jaar of ouder bent. Theorie kan je op verschillende manieren leren. Rijschool de Haan bied je een volledig up to date online theorieopleiding aan. Ook kan je bij ons alle benodigdheden kopen voor het zelfstandig theorie leren. Denk hierbij aan theorieboeken (proefexamen).

itheorie lespakket

Rijschool de Haan maakt gebruik van itheorie opleiding. De theorie van itheorie is een professionele verkeersopleiding voor thuisgebruik. Alle facetten van zowel de theorie als de praktijk komen aan de orde. U bepaalt u eigen lestijd en stelt uw eigen pauzes vast. De virtuele coach kiest samen met u de onderwerpen en geeft het lestempo aan.

itheorie
Klik hier voor meer informatie over iTheorie.